Saturday, March 16, 2013

Ήρτε και το κούρεμα... Μη χείρον βέλτιστον... οι λαομόν

Ηρτε και το κούρεμα! ήταν καιρός! ε μας εσπάσετε μας.

Πάντως ή εγώ εχω πολλά ζωηρή φαντασία ή ούλλοι τούτοι οι πολιτικοί εν παλαβοί ή .... όλοι εντώς και εχτός είναι μέρος τούτου του καλοστημένου σχεδίου που μας σερβίρουν σιγά σιγα έχει τωρά λίον καιρό.
Να πιστέψω ότι τούτοι ούλλοι οι πολιτικοι εν παλάβοι ; Γιατί ακόμα και εγώ που δεν έχω καμίαν απόλύτως σχέση ούτε με τα πολιτικά ουτε με τα οικονομικά θωρώ ξεκάθαρα ότι κάθετι που γίνεται είναι και προσχεδιασμένο είναι και σκόπιμο.

Επιβάλλαν μας το κουρεμα και τις ιδιωτικοποιήσεις λαλεί ο άλλος και επιλέξαμεν την λιγότερο οδυνηρή λύση. Μα ποιον περιπαιζετε σιορ; Ξέρετε τι σημαίνει κούρεμα; Σημαίνει ότι έρκεται το κράτος και πιάννει κάμποσα δισεκατομμύρια που τις καταθέσεις, που τον κόσμο δλδ ,τάχα για να μειώσει το έλλειμα και να βοηθήσει στην στήριξη των τραπεζών. Αμέσως μετά έρκεται ο κόσμος, οι επιχειρήσεις οι ξενοι κ.ο.κ και τραβά τα λεφτά που του εμείναν μέσα στις κυπριακες τράπεζες γιατί νιώθει ανασφάλεια. Αποτέλεσμα πάλε καμία ρευστότητα στις τράπεζες,  που ήσουν; πούποτε; πάλε πίσω στην τρόικα , πάλε πίσω στους δανειστές!

Και σκέφτομαι τωρά εγώ .. Μήπως έχει και σύνέχεια ;;; Δαμέ που εφτάσαμεν είτε περάσει είτε όχι η νομοθεσία για το κούρεμα η αξιοπιστία των κυπριακών τραπεζών επήεν περίπατο. Τι σημαίνει τούτο; πάλε που την αρχή , και πάλε ανάγκη για στήριξη που τους δανειστές και πάλε μνημόνιο και ... οπς  έρκεται και το αέριο .... θέλεις λεφτά κύριε κυπραίε... ε να μας δώκεις το  αέριο σου .. και μούχτι . τι να κάμουμεν ; εντζιε εσιεις τζιε τίποτε άλλο . Τις τράπεζες εκαταστρέψαμεν τες τον κόσμο το ίδιο , οι Ρώσσοι εφύαν, οι  επιχειρήσεις εχρεωκοπήσαν οι επενδυτές το ίδιο . Ποιος θα σας βοηθήσει τωρά; εμείς έννεν; Η Μερκελ σας Ο Γερουν ο Σοιμπλε και ξέρω γω κουβέντες. Αλλά θα σας πάρουμε το μόνον που σας έμεινεν. Την μόνην ελπίδα που είχετε για να γίνεται οι πλουσιοι Κυπραίοι που ονειρέυκεστουν μια ζωή.

Και διερωτούμε κύριοι , αφού που την ώρα που εμυριστήκαν το αέριο δεν δυουν ησυχία και αφού πρώτα ύστερα θα μας το πιάσουν γιατί δεν εκάτσαμεν να σκεφτούμεν μια πράτικα που ελάλεν ο μακαρίτης ο παππους μου να κάμουμε συμφωνίες μαζί τους αξιοποιήσουμε το άεριο ( έστω και σεχαμηλότερη τιμή) και να γλυτώσουμε και

Φταίμεν τζιε εμείς όμως , επιάσαν μας στον ύπνον όπως πάντα ... όπως λαλέι και ένας φίλος "Λαός που βρίσκεται υπό κατοχή και αντί να βγει στο αντάρτικο κάθεται και πίνει καφέδες, το λιγότερο που του αξίζει είναι το κούρεμα."

Νομίζω εν καιρός να ξυπνήσουμεν . Νομίζω εν καιρός να ακουστούν τα ονόματα τουτον των 30 , 50 , 100 ατόμων που τα εφάν χοντρά και αφού εν έχει κράτος να τους δικάσει να αρχίσει ο κόσμος έναν έναν να τους "κανονίζει"

Να είσαστε σίουροι ότι όσοι είναι νεκατωμένοι μέσα σε τούτες τις αποφάσεις και ήξεραν τι θα γίνει και τα λεφτά τους έστειλαν στο εξωτερικό και την μπάνταν τους εκανονίσαν την. Εχτός και αν όπως είπα στην αρχή έχω πολλά ζωηρή φαντασία και τούτα ούλλα εν μέσα στο μυαλό μου . Οπότε μένει μας η δέυτερη επιλογή ότι τούτος ο τόπος ηλιθίων και διοικέιται που ηλιθίους και μόνον! Εε;;



No comments:

Post a Comment