Sunday, January 6, 2013

Σήμερα κάποιος μπήκε παράνομα στο κτήμα μου και τον.... σκότωσα , Φταίω;

Σήμερα κάποιος παραβίασε ξανά το κτήμα μου. (έχω 1 χωραφούδι στην εξοχή το οποίο ονομάζω κτήμα). Ενευρίασα πάρα πολλά!

Καθότι είναι ίσως η 4 -5 φορά που κάποιος παραβιάζει τον χώρο μου τα τελευταία 2 χρόνια μόλις το αντιλήφθηκα έκαμα τις εξής σκέψεις.

1ο Να τηλεφωνήσω στον αστυνομικό της γειτονίας για να το καταγγείλω (πάλε)
2ο Να το προσπεράσω σαν να να μην έγινε τίποτε
3ο Να ψηλώσω την περίφραξη , να βάλω παγίδες και ηλεκτρισμό για να το ασφαλίσω καλύτερα
4ο Να καταραστώ τον εισβολέα
5ο Να επικηρύξω τον εισβολέα στο Facebook για 500 Ευρώ! 100 εν καλά σας!

Μετά τα πρώτα νεύρα και αφού μελέτησα τις επιλογές μου αποφάσισα ότι προς το παρόν δεν θα κάμω τίποτε από τα πιο πάνω και απλά θα γράψω τον πόνο μου στο Μπλογκ για να εκτονωθώ (οκ για τις παγίδες το σκέφτομαι ακόμα).

Πως μπαίνεις κύριε (κυνηγέ) μέσα στην περιουσία μου έτσι απερίσκεπτα ; Για να πιάσεις εσύ το φτωχό πουλί που σκότωσες (έγκλημα Νο2 βλ.κυνήγι) μου κάνεις εμένα την περίφραξη κουπέπι;

Θεωρώ την παραβίαση της περιουσίας του άλλου, όσο μικρή και να είναι η υλική ζημιά,  σοβαρότατο αδίκημα και  μεγάλη αναισθησία. Είμαι της αποψης ότι κάποιος που έχει το θράσος να παραβιάζει την περιουσία του άλλου είναι ικανός και για παραπάνω όπως να κλέψει , να κτυπήσει η ακόμα και να σκοτώσει.

Τώρα αν υποθέσουμε ότι θα μπορούσε να ήμουν εκεί την ώρα που ο μεγάλος κυνηγός έμπαινε στο κτήμα μου και είχα και εγώ πχ όπλο δεν θα τον έπαιζα  πάνω στα κωλομέρκα για να το θυμάται για όλη του την ζωή; ή θα θεωρείτο υπέρμετρη βία και θα έμπλεκα εγώ στο τέλος;  Ξεκαθαρίζω ότι είμαι ενάντια στην οπλοφορία (βλέπε Αμερική ) αλλά είμαι πολύ υπέρ της αυτοάμυνας και της προστασίας του ατόμου και της περιουσίας του είτε αυτό είναι το σώμα του είτε το σπίτι του είτε είναι το μολύβι του.

Εφόσον η αστυνομία , η πολιτεία, οι νόμοι και το σύστημα γενικότερα δεν μπορεί να προστατεύσει όλους μας αποτελεσματικά και δεν μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη τότε είμαστε δυστυχώς υποχρεωμένοι να λειτουργήσουμε από μόνοι μας.

Δλδ κύριε τι θα γίνει , θα περιμένουμε να μας γίνει η ζημιά και μετά να αντιδράσουμε; να με σκοτώσει πρώτα και αν  προλάβω να τον σκοτώσω και εγώ μετά;

Άκουσα πρόσφατα για εκείνο τον 24χρονο νεαρό στην Ελλάδα στην Παιανία που πυροβόλησε και σκότωσε τον Αλβανο ληστή ο οποίος μπήκε  στο σπίτι τους για να τους ληστέψει απειλώντας με μαχαίρι την μητέρα του και σκεφτόμουν ποιος έφταιγε τελικά για ότι έγινε . Μπορεί το να αφαιρείς μια ζωή να είναι μεγάλο αμάρτημα αλλά και το να επιτρέπεις να αφαιρείται μια ζωή είναι ακριβώς το ίδιο.

Η την άλλη περίπτωση του κτηνοτρόφου που σκότωσε 5 κυνηγους το 2006 στα Καλύβια στην Ελλάδα μετά από καυγά που είχαν γιατί εισήλθαν παράνομα στον χώρο του

Δεν θέλω να συμφωνήσω και να πω ότι είναι σωστός ο τρόπος που αντέδρασαν στις 2 περιπτώσεις οι θύτες  αλλά μήπως αν δεν προκαλούνταν από τα "θύματα" τίποτα από αυτά να μην συνέβαινε; Μήπως τελικά δεν ήταν θύτες μόνο αυτοί που τράβηξαν την σκανδάλη αλλά ήταν όλοι τους φταίχτες;

Επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι υπέρ της βίας σε καμιά περίπτωση και δεν συμφωνώ ότι οι διαφορές μας πρέπει να λύνονται με τα όπλα. Είμαι κάθετα εναντίον στον πόλεμο αλλά κυρίως για εκείνον που τον ξεκινά και όχι για εκείνον που πολέμα πίσω. Πιστεύω έντονα στον νόμο του Κάρμα και ότι ο καθένας μας παίρνει εκείνο που του αξίζει αναλόγως των πράξεων του αργά η γρήγορα αλλά πιστεύω επίσης έντονα στο ότι ο Άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος και μπορεί να κάνει ότι θέλει μέχρι το σημείο που δεν καταπατά την ελευθερία του άλλου και ότι όταν ο άλλος "παραβιάζεται" πρέπει ή τουλάχιστον έχει το δικαίωμα να αντιδρά και να προστατεύεται.

Οπόταν την επόμενη φορά που κάποιος από εμάς θα αποφασίσει να παραβιάσει την ελευθερία  κάποιου άλλου ας έχει στο νου του ότι ίσως πάρει πίσω την βία που ετοιμάζετε να δώσει και ίσως και με το παραπάνω...

Ας έχουμε όλοι στο νου μας ότι η βία φέρνει πάντα βία και πάντα μεγενθυμένη. Ας προσπαθήσουμε να σεβαστούμε τον χώρο του άλλου, την ύπαρξη του άλλου , την οικογένεια του άλλου , την περιουσία του άλλου όπως θα κάναμε και για τα δικά μας. Αν όλοι το κάνουμε αυτό όχι δεν θα υπάρχει πια βία αλλά δεν θα υπάρχει καν η αιτία και η ανάγκη για βια...

Peace out bros and sisters...


2 comments:

  1. Είναι ακριβώς όπως τα γράφεις!
    Αγγίζεις πολύ δύσκολα και αναπόφευκτα συναισθήματα, υπαρξιακά διλήμματα που κανένα τους δεν έχει ικανοποιητική απάντηση.

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστώ.
    Κάτι με έφερε τυχαία σήμερα εδώ και είδα ότι κάποιος σχολίασε κάτω από το άρθρο μου. :)
    Όντως και τώρα που τα ξαναδιαβάζω μετά από τοόσο καιρό μπορεί να έφυγε η ένταση των συναισθημάτων αλλά οι απαντήσεις εξακολουθούν να μην υπάρχουν.

    ReplyDelete